Η Σπιρουλίνα είναι ένα βρώσιμο φύκι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες, χλωροφύλλη και καροτενοειδή (ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες) και φημίζεται, διότι περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χάρη στα 8 απαραίτητα και στα 9 άλλα αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες. Είναι, επίσης, πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β [Β1, Β2, Β6, Β12], βιταμίνης Ε, φυλλικού οξέως, άλλων βιταμινών, καροτενοειδών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων.