ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€
Η Lactase (λακτάση) αποτελεί ένα απαραίτητο πεπτικό ένζυμο για την διάσπαση του κύριου υδατάνθρακα του γάλακτος της Lactose (λακτόζη). Η λακτάση παράγεται από τον οργανισμό στο λεπτό έντερο. Σε περιπτώσεις μειωμένης ή μηδενικής παραγωγής λακτάσης από το λεπτό έντερο, η αδιάσπαστη λακτόζη οδηγείται στο παχύ έντερο όπου και ζυμώνεται. Αυτό οδηγεί στην παραγωγή υδρογόνου, διοξειδίου του άνθρακα και οργανικών οξέων με αποτέλεσμα την παραγωγή αερίων, την σύσπαση των μυών του εντερικού τοιχώματος και την πρόκληση διάρροιας.Η βαρύτητα των κλινικών εκδηλώσεων εξαρτάται από τον βαθμό ανεπάρκειας του ενζύμου.
Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι απειλητική για την ζωή, οδηγεί όμως σε διαταραχές της ποιότητας της, καθώς η αποφυγή των γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να καταλήξει σε διατροφικούς περιορισμούς. Η ισχύς της ενζυμικής δραστικότητας μετράται με μονάδες του Food Chemical Codex (FCC). Το Food Chemical Codex αποτελεί το παγκοσμίως ισχύον πρότυπο καθορισμού της δραστικότητας των φυτικών ενζύμων. Το πρότυπο αυτό περιγράφει την ισχύ της ενζυμικής δραστικότητας σε μονάδες (i.u.), καλύτερα από το άλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρότυπο, που χρησιμοποιεί για τον καθορισμό της ενζυμικής δραστικότητας το βάρος των ενζύμων (μέτρηση σε mg). Τo συγκεκριμένο προϊόν είναι υψηλής ισχύος και μπορεί να συγκριθεί μόνο με αντίστοιχα προϊόντα άλλων κατασκευαστών, που περιλαμβάνουν ως καθορισμό μέτρησης της δραστικότητας των ενζύμων τις μονάδες (i.u.) και όχι το βάρος (mg).
Το προϊόν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα συμβάλλοντας στη μείωση των συμπτωμάτων της δυσανεξίας στη λακτόζη.