Οι βιταμίνες, τα μέταλλα & τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το Μulti + Multi, συμβάλλoυν στα παρακάτω:
Βιταμίνες Β6, Β12 και μαγνήσιο: στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. *
Ψευδάργυρος: στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα.*
Βιταμίνες Β1 και Β2: στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. *
Nιασίνη και βιοτίνη: στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.*
Παντοθενικό οξύ και φολικό οξύ: στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.*
Βιταμίνη Β1: στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. *
Βιταμίνη Ε: στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.*
Σίδηρος: στη φυσιολογική μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα.*
Βιταμίνη C: στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών, των χόνδρων, των δοντιών, των ούλων, του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. *
Ασβέστιο, και βιταμίνη D3: στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. *
Βιταμίνη D3: στη μείωση του κινδύνου πτώσης που συνδέεται θετικά με την ορθοστατική αστάθεια και τη μυϊκή αδυναμία. Η πτώση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για κατάγματα μεταξύ ανδρών και γυναικών ηλικίας 60 ετών και άνω.*
Βιταμίνη D3, μαγνήσιο και ασβέστιο: στη φυσιολογική λειτουργία των μυών.*
Βιταμίνη C, ψευδάργυρος και η βιταμίνη D3: στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. *
Βιταμίνη Α: στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης.*
* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).
Λίγα λόγια για τη στέβια
Η στέβια (Stevia rebaudiana) είναι ένας μικρός θάμνος και βοτανικά ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών. Από τα φύλλα του φυτού παραλαμβάνονται οι γλυκοσίδες της στεβιόλης, οι οποίες είναι 200 με 300 φορές πιο γλυκές από τη ζάχαρη. Η γλυκιά τους γεύση, τις καθιστά ένα φυτικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Παρά την γλυκύτητά της η στέβια δεν αποδίδει θερμίδες, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να την απορροφήσει. Σήμερα οι αρμόδιοι φορείς υγείας (EFSA, FDA), αναγνωρίζουν τη στέβια ως ασφαλή για χρήση από τον άνθρωπο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της γλυκαντικής αυτής ουσίας είναι η φυσική της προέλευση.